LevnoBot.cz
Přidat obchod

Maso Here - Jablečný ocet pro výrobu biltongu 500ml


Maso Here - Jablečný ocet pro výrobu biltongu 500ml
Ocet při sušení asi nepoužívá každý. Má ale svoje výhody a v Africe k sušení masa prostě patří. A my se učili právě tam. Určitě není ale dobrej nápad hodit maso za pár stovek do octa za pár korun. Věř tomu, že mezi octy je hodně velký rozdíl a my máme v oku zrovna tenhle. A trvalo nám zatraceně dlouho, než jsme ho našli. Hezkou dobu jsme si pro něj museli jezdit až do Vídně. Teď ale už jezdí ocet za náma.  Složení 100% přírodní kvasný jablečný ocet, 5% kyselost Domácí sušení krok za krokem Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Krájení Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky. Pokud máš prostornou sušičku nebo možnost maso sušit ve visu, tak klidně krájej delší pruhy a maso si pak budeš po usušení sekat na kousky dle libosti. Kořenění Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse. Marinování Okořeněné maso dej do dózy, kde ho pořádně prolij naším Jablečným octem. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ocet je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé. Ochucení Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat ocet a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky. Sušení Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, můžeš ho zavěsit na háčky. Dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající ocet. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.  Maso se suší při nízké teplotě. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po 6-8 hodinách. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.   Země původu: Rakousko Baleno: Maso Here s.r.o., U Fotochemy 1732/1a, Hradec Králové, 500 02

Podobné produkty



101 CZK  11% 

Není ocet jako ocet a na kvalitě sakra záleží. Náš jablečnej ocet je vyladěnej přímo pro sušené maso,i když uplatnění najde samozřejmě široké. Hodí se pro přípravu různých omáček, marinád, salátových