LevnoBot.cz
Přidat obchod

Postupy v ošetřovatelské péči 3 - Enterální výživa - Ilona Plevová, Miroslava Kachlová


Postupy v ošetřovatelské péči 3 - Enterální výživa - Ilona Plevová, Miroslava Kachlová
Třetí publikace z řady o poskytování ošetřovatelské péče, která se vyučuje na školách se zdravotnickým zaměřením. První publikace se zabývala základním fyzikálním vyšetřením sestrou, druhá bariérovou ošetřovatelskou péčí. Tématem čtvrté pak bude hygienická péče, péče o lůžko a polohování pacienta. Jednotlivé publikace jsou zaměřeny vždy na konkrétní téma poskytované péče všeobecnou sestrou (praktickou sestrou, porodní asistentkou, zdravotnickým záchranářem a pracovníky dalších nelékařských oborů). Publikace zahrnují obecné informace i konkrétní ošetřovatelské činnosti. V této publikaci naleznou čtenáři témata: definice, zhodnocení výživového stavu pacienta – škály (MNA, BMI…), dietní systém, alternativní přístupy stravování, indikace k enterální výživě, příprava pacienta, pomůcky, provedení (včetně aplikace výživy do NSG, PEG/PEJ), sledování účinku, zhodnocení.Publikace má sloužit studentům a pedagogům a nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kteří se dané problematice věnují.

Podobné produkty



229 CZK

Publikace je zaměřena na aplikaci enterální výživy, výživy „fyziologickou cestou podání“. Je rozdělena do šesti kapitol, které přinášejí základní informace z dané problematiky.

217 CZK

Třetí publikace z řady o poskytování ošetřovatelské péče, která se vyučuje na školách se zdravotnickým zaměřením. První publikace se zabývala základním fyzikálním vyšetřením sestrou, druhá bariérovou ošetřovatelskou péčí. Tématem čtvrté pak bude hygienická péče, péče o lůžko a polohování pacienta. Jednotlivé publikace jsou zaměřeny vždy na konkrétní téma poskytované péče všeobecnou sestrou (praktickou sestrou, porodní asistentkou, zdravotnickým záchranářem a pracovníky dalších nelékařských oborů). Publikace zahrnují obecné informace i konkrétní ošetřovatelské činnosti. V této publikaci naleznou čtenáři témata: definice, zhodnocení výživového stavu pacienta – škály (MNA, BMI…), dietní systém, alternativní přístupy stravování, indikace k enterální výživě, příprava pacienta, pomůcky, provedení (včetně aplikace výživy do NSG, PEG/PEJ), sledování účinku, zhodnocení.Publikace má sloužit studentům a pedagogům a nelékařským zdravotnickým pracovníkům, kteří se dané problematice věnují.