Czech Virus Algastin Natural Astaxanthin 60 kapslí
Domovská stránka >
Zdraví a krása > Zdravotní péče > Fitness a výživa > Vitamíny a výživové doplňky
>
Czech Virus Algastin Natural Astaxanthin 60 kapslí
Czech Virus Algastin Natural Astaxanthin 60 kapslí Astaxanthin je nejsilnější antioxidant, který lze nalézt v přírodě. Několik studií demonstrovalo jeho příznivé účinky nejen pro svaly, kardiovaskulární systém, oči, mozek, ale taky na imunitu a kůži.1 Astaxanthin patří do skupiny karotenoidů a nachází se přirozeně v znatelném počtu živých organismů (losos, plaměňák, humr, atd.), které zbarvuje od oranžové do červené právě díky svým vlastnostem. Je prokázáno, že sladkovodní mikrořasa Haematococcus pluvialis má nejvyšší koncentraci astaxantinu mezi ostatními organismy v přírodě. Srovnání ostatních antioxidantů s Astaxanthinem 500x silnější než vitamín E 560x silnější než katechiny obsažené v zeleném čaji 800x silnější než Koenzym Q10 3000x silnější než Resveratrol 6000x silnější než vitamín C Astaxanthin byl předmětem více než čtyřiceti studií prováděných na lidech, které potvrzují jeho bezpečnost a účinnost. Kardiovaskulární systém. Výzkum potvrdil, že přírodní Astaxanthin snižuje riziko infarktu, onemocnění srdce, a udržuje kardiovaskulární systém zdravý. Dle výsledků korejského výzkumu na pacientech s nadváhou má Astaxanthin pozitivní vliv na snížení hladiny LDL cholesterolu (tzv. "zlý" cholesterol), ApoB a ukazatele oxidačního stresu.2 Oči. Ve studii, které se zúčastnili zaměstnanci dlouhodobě pracující s počítači, vědci prokázali snížení komplikací spojených s námahou očí o 46 % po čtyřech týdnech užívání 5 mg Astaxanthinu denně.4 Pleť. Díky svým antioxidačním účinkům dokáže přírodní Astaxanthin chránit pokožku před poškozením UV zářením a zmírnit vnější známky stárnutí. Výsledky klinických studií, které byly prováděny na více než 40 ženách, konzistentně ukazují skvělé výsledky. Pokožka je díky Astaxanthinu lépe vyživená, hebká, jemné vrásky jsou redukovány a zvyšuje se její elasticita.7 Imunita. Astaxanthin má prokázaný pozitivní vliv na imunitu. Jyonouchi a kol. v roce 1995 zkoumali vliv karotenoidů na produkci imunoglobinu in vitro. Imunoglobin je protein, který imunitní systém využívá ke zneškodnění bakterií a virů. Studie prokázala, že Astaxanthin zvyšuje produkci imunoglobinu, která úzce souvisí s žádoucím vlivem na imunitu.3 Mozek. Dle klinických studií může Astaxanthin zlepšovat funkce mozku, a zpomalit tak proces jeho stárnutí. Rovněž pomáhá pacientům s Alzheimerovou nebo Parkinsonovou chorobou.Výsledky studie dokládají, že Astaxanthin může sloužit jako prevence demence, a dokonce také Alzheimerovy choroby.5 V další klinické studii Astaxanthin prokázal svou účinnost při zvyšování kognitivní funkce u zdravých starších lidí a při zpomalení procesu stárnutí.6 Svaly, klouby a šlachy. Byla prokázána schopnost Astaxanthinu zvýšit lidskou sílu, energii a vytrvalost, zejména u lidí, kteří vykonávají fyzicky náročnou práci či sport. V roce 2011 se na Gatorade Sports Science Institute uskutečnila studie, během níž cyklisté absolvovali časovky při užívání 4 mg Astaxanthinu denně po dobu čtyř týdnů. Výsledky této skupiny cyklistů byly následně porovnány s výsledky skupiny, které bylo podáváno placebo. V průměru si vedla skupina užívající Astaxanthin výrazně lépe než skupina, která dostávala placebo.1 Citované studie: Earnest, C.P., Lupo, M., White, K.M. (2011). Effect of Astaxanthin on Cycling Time Trial Performance. International Journal of Sports Medicine, 32(11):882-8. doi: 10.1055/s-0031-1280779. Choi, HD, Youn, YK., Shin, WG., (2011). Positive effects of astaxanthin on lipid profiles and oxidative stress in overweight subjects. Plant Foods Hum Nutr. 2011 Nov; 66(4):363-9 Jyonouchi H., Sun H., Gross M (1995). Effect of carotenoids on in vitro immunoglobulin production by human peripheral blood mononuclear cells: astaxanthin, a carotenoid without vitamin A activity, enhances in vitro immunoglobulin production in response to a T-dependent stimulant and antigen. Nutr Cancer. 1995;23(2):171-83. Nagaki, Y., Hayasaka, S., Yamada, T., Hayasaka, Y., Sanada, M., Uonomi, T. (2002). Effects of astaxanthin on accommodation, critical flicker fusion, and pattern visual evoked potential in visual display terminal workers. Journal of Traditional Medicines, 19(5), 170-173. Nakagawa K., Kiko T., Miyazawa T., Carpentero Burdeos G., Kimura F. (2011). Antioxidant effect of astaxanthin on phospholipid peroxidation in human erythrocytes. Br J Nutr. 2011 Jun;105(11):1563-71 Katagiri, M., Satoh, A., Tsuji, S., Shirasawa, T. (2012). Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: a randomised, double-blind, placebo-controlled study. Journal of Clinical Biochemistry and Nutrition, 51(2):102-7. doi: 10.3164/jcbn.11-00017. Yamashita, E., Tominaga, K., Hongo, N., Karato, M. (2012). Cosmetic benefits of astaxanthin on human subjects. Acta Biochimica Polonica, 59(1): 43-7. Doporučené dávkování Užijte 1 tobolku ráno s jídlem a zapijte dostatečným množstvím vody. Nutriční informace Látka Obsah v 1 tobolce %RHP* Olivový olej1 297,7 mg - Algastin® 5%2 80 mg - Vitamín E3 14,9