Maso Here Kořenicí základ na jerky Balení: 125g
Domovská stránka >
Jídlo, pití a tabák > Potraviny > Koření > Bylinky a koření
>
Maso Here Kořenicí základ na jerky Balení: 125g
Koření je alfa a omega pro každého, kdo si doma suší svoje maso. A jelikož podporujeme domácí sušení, tak jsme vám namíchali jedinečnou kořenící směs, která chuť tvého jerky vystřelí do nebeských výšin.
Pokud se rozhodneš používat naši směs, nemusíš maso už dosolovat, sůl je totiž už obsažena v ideálním poměru přímo v jejím základu.
Složení a dávkování
sůl (max. 30%) koriandr cibule česnek paprika pepř černý pepř zelený petrželmedvědí česnek
Na 1 kilo masa použij 20-25 gramů našeho základního koření. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na Sójovou omáčku nebo Worcester omáčku)
Staň se pravým jerky masterem
Pro výrobu jerky existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný jerky master. Pro začátek tedy pamatuj, že:
nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dejte maso do mrázáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájejte stejné tlusté kousky - výsledné jerky bude stejně vysušené
přidáním trochu octa, změkčí texturu jerky
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti
správné jerky se suší do té doby, než se mu začnou kroutit okraje
Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.
Krok 1: Krájení+
Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.
Krok 2: Kořenění+
A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
Krok 3: Marinování+
Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
Krok 4: Ochucení+
Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.
Krok 5: Sušení+
Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
Krok 6: Balení+
Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.
Pokud se rozhodneš používat naši směs, nemusíš maso už dosolovat, sůl je totiž už obsažena v ideálním poměru přímo v jejím základu.
Složení a dávkování
sůl (max. 30%) koriandr cibule česnek paprika pepř černý pepř zelený petrželmedvědí česnek
Na 1 kilo masa použij 20-25 gramů našeho základního koření. (Pokud jdeš sušit jerky, nezapomeň také na Sójovou omáčku nebo Worcester omáčku)
Staň se pravým jerky masterem
Pro výrobu jerky existuje přesně stanovený postup. Je samozřejmě možné si každý recept přizpůsobit podle své chuti, my ti ovšem v začátku pomůžeme dostat pod kůži základy, aby se z tebe stal co nejrychleji ten správný jerky master. Pro začátek tedy pamatuj, že:
nepřidávej ani žádnou další sůl, je již obsažena v našem základu
před krájením dejte maso do mrázáku, bude se s ním mnohem lépe pracovat
krájejte stejné tlusté kousky - výsledné jerky bude stejně vysušené
přidáním trochu octa, změkčí texturu jerky
tučné maso není vždy špatně, v případě jerky je tuk zvýrazňovačem chuti
správné jerky se suší do té doby, než se mu začnou kroutit okraje
Domácí sušení krok za krokem
Pro jistotu ti i tady přinášíme podrobný popis toho, co a jak musíš během sušení udělat, abys dospěl do cíle. My jsme samozřejmě ochotni pomoci v každém kroku. Taky mužeš mrknout na náš Youtube kanál, kde se všem postpům věnujeme ještě více podrobněji.
Krok 1: Krájení+
Očisti a opracuj maso. Všechny šlachy a pojiva (prostě to bílé) musí pryč. Maso rozkrájej na malé, tenké kousky.
Krok 2: Kořenění+
A v tomto kroku přichází na scénu náš Základ. Maso se musí vždy před marinováním okořenit. Právě tady použij naší Základní kořenící směs. Na 1 kilo masa použij 20 gramů koření a dobře ho promíchej s masem ve velké míse.
Krok 3: Marinování+
Okořeněné maso dej do dózy, kde ho prolij naší Sójovou omáčkou nebo Worcestrovou omáčkou. Zavři dózu a nech maso alespoň 12 hodin marinovat. Pro lepší promíchání můžeš dózu po pár hodinách obratit vzhůru nohama, aby maso bylo rovnoměrně naložené. Ještě doporučujeme přidat Jablečný ocet, je skvělý konzervant a povoluje vlákna masa, aby nebylo po usušení tak tvrdé.
Krok 4: Ochucení+
Vyndej namarinované maso z dózy, nech okapat marinádu a dej ho do mísy. Pokud nechceš maso s příchutí, tento krok klidně přeskoč. V opačném případě sáhni po naší Chilli nebo Hořčičné příchuti a na 1 kilogram syrového masa použij 6 - 8 gramů směsi. Můžeš ale samozřejmě zvolit vlastní poměr. Koření pak rovnoměrně promíchej s masem a začni ládovat sušičky.
Krok 5: Sušení+
Pokud používáš sušičku na ovoce, tak rozprostři maso po platech a dohlédni na to, aby se maso nedotýkalo. Pokud maso sušíš v troubě, dej pod něj ovšem plech, který zachytí odkapávající marinádu. Pokud máš sušičku se špatnou cirkulací vzduchu, klidně po několika hodinách plata přeskládej, aby došlo k rovnoměrnému sušení.
Maso doporučujeme sušit ze začátku na max (cca 70°C) a po 1-2 hodinách stáhnout teplotu na 50°C. Chceme ho vysušit, nikoliv upéct. Pokud máš radši maso vláčnější, můžeš ho vyndat už po pár hodinách. Malý TIP jak poznat že už se maso přesušuje: Začnou se kroutit okraje. Po usušení dej maso na vzduch a nech ho ještě pár hodin uležet.
Krok 6: Balení+
Pokud sušíš větší objemy masa, které neplánuješ sníst během pár dní, tak je tento krok velmi zásadním pro správné uchování tvého výtvoru. Ideální je maso zavakuovat, protože cílem je zamezit přístupu vzduchu. Pokud nemáš takovou možnost, tak nejlepším řešením je klasický doypack s absorbérem kyslíku.
Podobné produkty
111 CZK 22%
Při výrobě sušenýho masa je koření prostě grunt.Abys to měl co nejsnadnější, tak jsme se rozhodli, že se podělíme o naši unikátní směs, kterou sami používáme a která je vyšlechtěná jak Baron von Goodt